HealingSoundMovement.com

Wekelijkse woensdagavonden Qigong training Renske Skills in Centrum Zonnewijzer gestart!

gepubliceerd op: 28-06-2014

Woensdagavonden van 20:00-22:00uur Qigong en Yoga Trainingen. Docente Renske Skills

Zie HIER meer over de achtergrond van Qigong, of zie onderstaande tekst!

 

 

Healing Tao Qigong

7 Wekelijkse Qigong Workshop

Woensdagavond 21 mei t/m 2 juli

Aanvang: 20.00 tot 22.00 uur

Kosten 90 Euro voor 7 weken per losse les 15 Euro per persoon (per contant aan de deur te voldoen).

Aanmelden (niet verplicht, wel gewenst) via: info@healingtao-qigong.nl

Locatie en adres: ‘Centrum Zonnewijzer’

 

Let Op 28 juli t/m 3 Augustus 7 daagse intensive in Noordwijkerhout in de duinen. Nadere info volgt. 

 

Belangrijke onderdelen van het lesprogramma

Wij geven een daoïstische training die uit de volgende onderdelen bestaat.

Healing Tao Qigong en Xing Shen Zhuang

Xing Shen Zhuang Qigong

Letterlijk betekent de naam van deze qigong het meesterschap (zhuang) van de metafysische vormloze geest (shen) zich te manifesteren in een definitieve lichaamsvorm (xing). Door deze qigong kunnen lichaam en geest één geheel worden. Deze bijzondere qigong stamt uit een oude Daoistische traditie en heeft zijn oorsprong in de 10de eeuw op de Emei Shan, een berg in West - China. Sindsdien is deze vorm in diverse versies overgedragen.
De complete vorm van deze qi gong bestaat uit 30 oefeningen, die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Iedere oefening concentreert zich op een verschillend onderdelen van de ruggengraat
De Xing Shen Zhuan Qigong kan op verschillende niveaus worden beoefend.
Op het hoogste niveau kan de Shenguan, het licht van de geest, door deze oefeningen in het lichaam binnenkomen en zich erin verspreiden. 

Energietraining

Een van de belangrijkste doelstellingen van onze lessen is, de energie (qi) in jezelf zo op te bouwen en in evenwicht te brengen, zodat er een vloeiende verbinding ontstaat met alle energieën buiten je; het kleine universum wordt een afspiegeling van het grote universum. Je leert om de training en je dagelijks leven in overeenstemming te brengen met de cyclus van de vijf energiefasen, zoals die tot uitdrukking komt in het ritme van dag en nacht, de afwisseling van de seizoenen, de cyclus van het mensenleven en in de relatie tussen de vijf vitale organen van je lichaam. Door deze bewuste verbondenheid met de levensbron vervagen je fysieke grenzen en doorbreek je je afgescheidenheid. Je vormt een subtiel lichaam dat onderdeel is van de oneindige energie van het universum.

IJzeren hemd qigong.

Deze ogenschijnlijk fysieke training, die onderdeel van de energietraining is, vormt een training van lichaam en geest. Hij is gericht op het opbouwen van de juiste (lichaams)structuur, op het trainen van en met de adem en op diepe ontspanning. Al vanaf het begin proberen we de dit alles te beoefenen met een lege geest en met volkomen aandacht (Yi). Zonder deze aandacht is het geen qigong. De onrustige geest wordt hierdoor ‘gevangen’ in het lichaam, waardoor de geest stil en helder wordt in haar waarneming. Dit brengt het bewustzijn terug in het lichaam en verenigt lichaam en geest met elkaar. Pas dan is een goede rooting en ontspanning mogelijk. En uit stilte en ontspanning ontstaat de werkelijke (innerlijke) kracht.

QigongTraining van de geest en het ontwikkelen van compassie.

Er zal veel tijd worden besteed aan simpele meditaties om een rustige, heldere en lege geest en compassie te ontwikkelen, evenals aan verschillende meditaties om op een constructieve manier met emoties te kunnen omgaan.

*****************************************************************************************************************************************************

Zie ook praktische informatie hieronder en:

http://www.healingsoundmovement.com/news/149/lezingen-maandagenda-mei-centrum-zonnewijzer-desiree-rover-ad-broere-en-dr.-roeland-van-wijk.html

*****************************************************************************************************************************************************

Vanaf 16 mei 2014 starten wij ook wekelijkse vrijdagavond lezingen met vele inspirerende en bewustmakende sprekers, auteurs en wetenschappers! Research journalist, auteur en radiohost Desiree Rover bijt 16 mei de spits af over 'de ziekte van Lyme'. Econoom, auteur en bedrijfsadviseur Ad Broere spreekt 23 mei over 'Menselijke Economie', en 30 mei zal mocelulair biologisch onderzoeker, biofotonenonderzoeker, auteur (en voormalig Associate Professor en Vice-President van International Institute of Biophysics) Dr. Roeland van Wijk een mooie presentatie houden over 'Biofotonen' (het levenslicht in onze cellen)!

Update: Benjamin Adamah (spreker en auteur van o.a. boek 'Vamachara', esoterie en metafysica kenner) zal vrijdag 6 juni spreken over 'Straling en Orgon(Levens)Energie! En auteur en bedrijfskundig ingenieur Ard Pisa geeft vrijdag 13 juni een lezing over zijn boek  Wat Angelina niet wist over kanker maar wel had moeten weten'. En 20 juni geeft auteur en spreker en onderzoeker Bert Janssen een lezing over 'De grotere Werkelijkheid ... en hoe je daar toegang tot krijgt'! 

* Op 27 juni zal Dr. Johan Oldenkamp een mooie presentatie verzorgen over'Gelijk Boven, Zo Beneden'. (Let op: deze lezing wordt verschoven naar een datum na de zomer!)

* Op 4 juli komt voedingsdeskundige en therapeut Wouter de Jong (Pro Active Medicine, SuperFood Me) een lezing geven over 'Gezonde Voeding en de rol van SuperFoods'. (Let op: deze lezing worst verschoven naar september, meer info volgt nog!) 

* En op 11 juli komt Dr. Saira Moeniralam (Integrative Health & Lifestyle Coach) een lezing geven over 'Het Zelfhelend Vermogen van het Lichaam'.

 
« Terug naar het overzicht.


↑ terug naar boven